SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

za duzo

  • Możesz upiec i zważyć porcję upieczoną z gnatami, potem zjeść części jadalne, potem zważyć gnaty i wyjdzie Ci samo mięcho, a mięcho upieczone liczę tak, że 100 g upieczonego to ok 140-160 surowego (sprawdzone empirycznie na udźcu z indyka - zależy jak długo pieczone itp), więc przeliczasz sobie konkretne mięcho, i wpisujesz w bilans. Ja bym [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-03-08 16:19:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ja wyrzucać) Do pieczenia bierzesz jaz właściwa make (zalezy jaki chleb chcesz) sól wodę i dolewasz zakwas, zabij mnie ale proporcji ci nie powiem, robie to na oko, za duzo bedzie kwasny chleb, tak na kubeczki to polowe kubeczków zakwasu mniej niz kubeczków maki i zostawiasz po wyrobieniu do wyrośnięcia ok 12h, czasami jak jest cieplej to [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-10-20 14:33:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Już tłumaczę @-| Ja mam młynek stary elektryczny do kawy i takich pierdół. Używa się go do suchych rzeczy :-) Więc żółtek nam nie wcisnę, prawda? :-O Młynka tego używam tylko do płatków owsianych, mieląc je na mąkę. A później mikserem normalnym kuchennym mielę tą mąkę z wodą i żółtkiem, czyli ... ukręcam :-D Napisałam, żeby łyżką odmierzyć 3 [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-14 13:20:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny mam pytanie odnosnie chlebka ;-) Kolejny wyszedł mi dobry, ale znowu papier nie chciał się odkleić od niego... No i wyszedl taki... kwaśny, bardziej niz poprzednio..:-? Co zrobic zeby papier ładnie odchodził? Moze za duzo wody daję? jest wilgotny od spodu.. ostatnio wytrzymał 5-6 dni, bo pojawiła się pleśń..

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-19 10:30:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • natasza, nie dawaj papieru, tylko wysmaruj foremke oliwą i obsyp otrębami po upieczeniu od razu wyciąg z foremki i studź na kratce jesli jest kwasny, to za duzo zakwasu w cieście :)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-19 10:39:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • hmm, polska wersja nutrition data, tyle że wszystko w jednej tabelce - fajne ;-) jednak, jak dla mnie, wartości błędne - jest za dużo tłuszczu - 16g, gdzie wątróbki: kurczęca, wołowa, wieprzowa + inne zwierzątka mają ~4-5g (a w naturze tego zwiększonego tłuszczu nie widać) ja liczę indyczą tak samo jak kurczęcą

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-29 12:03:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • W potreningu.pl są 2 buraki do wyboru, który ma właściwe btw? "burak" 28 kcal / B 1g / T 0g / WW 5g "buraki" 70 kcal / B 1g / T 3g / WW 8g Na 100g to mała różnica, ale przy zjedzeniu 0,5 kg %-) robi się duża Ostatnio szukałam na różnych (również rosyjskich) stronach i porównywałam. Zazwyczaj jak jest rozbieżność porównuję i wpisuję średnią. to [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-14 22:32:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gocha, ja jestem zaprzeczeniam tej tezy %-) Ale moze u mnie chodzi o to, ze jem za duzo ;-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-11 13:09:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dont Ryb lepiej nie moczyć w wodzie bo jej za dużo naciagną i będą się rozwalać ale jak najbardziej mozna mocno nasolic i zostawić na noc i ewentualnie przed przyrządzaniem spłukać nadmiar soli

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-29 15:16:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mam pytanie odnosnie domowego majonezu.. jaki olej najlepiej uzyc? chodzi mi o dobry smak i zeby nie bylo np. za duzo o-6 czy cos.. :->

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-11 10:15:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • lilith, zakwas im starszy tym mocniejszy, za dużo dałaś jak jest kwasny, zmniejsz ilość do 350, tyle wystarczy na 500 g mąki i pilnuj, zeby nie przerosnął ( wgłębienie w dół w chlebie oznacza że ciasto przerosło ) a naleśniki z m. żytniej pychotka :) tylko muszą byc dobrze usmazone, a ciasto w miarę rzadkie, mozna je później pokroić na trójkaty, [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-12 07:52:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • w sumie ja tez za duzo tego plynu nie mialam i nastawilam bez niczego, nie wiem moze ktos nastawial z octem to sie na ten temat wypowie. Zawsze mozesz jedna nastawic z plynem a druga z octem. W brew pozorom nie jest latwo zepsuc kombuche a zobaczysz sama ze pozniej zacznie sie dosc szybko mnozyc

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-17 16:27:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • mam 200g ugotowanej fasoli i nie wiem co z nią zrobić, macie jakiś pomysł? Robiłam ciasto fasolowe i ugotowałam za dużo bo nie wiedziałam jak suchą przeliczyć na ugotowaną.. Nawiasem mówiąc ciasto wyszło mocno gorzkie, ale fasoli w nim absolutnie nie czuć

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-02 19:49:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny ...właśnie sobie przypomniałam, że miałam o to zapytać. Jakoś tak mi się ostatnio sypnęło za dużo cukru do kombuchy ...niby miałam na wadze, ale poleciało no i wyłowić się już nie da....jak sprawdzić, czy już go przerobiła w całości: po prostu odczekać dłużej i potem próbować co jakiś czas i jak czuć "sfermentowany smak" to oznacza, że [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-22 19:11:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Bull możesz 20 gram płatków owsianych zmielić dodac dwa trzy jaja trochę wody lub mleka jak wolisz(cynamon ,imbir lub zioła jak na słono )i do gofrownicy.Dobrze jest białka ubić oddzielnie i dać na końcu to wtedy puszyste bardziej będą. Chyba ww za dużo nie będzie.?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-30 10:06:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja kiedyś mroziłam groch łuskany, bo ugotowałam za dużo do kapusty z grochem i było ok, a to przecież podobne. Soczewica? Długo gotuje? Na pewno mówisz o soczewicy?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-08-20 10:29:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • nie wiem czy bylo czy nie ....mam nadmiar zoltek ...tak ze 20 /tydzien....robie majonez..ale rodzina nie przejada.....co mozna laidisowego zdrowego z udzialem zoltek co by jednak tluszczu nie za duzo bylo ....:-) wszedzie w necie tylko ciastka , casta , ciasteczka#-P Zmieniony przez - leah w dniu 2013-10-29 11:06:45

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-29 11:06:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • nie wiem czy bylo czy nie ....mam nadmiar zoltek ...tak ze 20 /tydzien....robie majonez..ale rodzina nie przejada.....co mozna laidisowego zdrowego z udzialem zoltek co by jednak tluszczu nie za duzo bylo ....:-) wszedzie w necie tylko ciastka , casta , ciasteczka#-P Zmieniony przez - leah w dniu 2013-10-29 11:06:45 Kogel mogel :-);-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-29 11:28:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pytanie w kwestii białka - ale do pieczenia (dlatego myślę, że pytanie tu zadam, a nie w suplach). Jak piekłam cokolwiek z dodatkiem wheya 100 wszystko wychodziło bardzo suche jak go za dużo dodałam. Ostatnio gdzieś widziałam jakiś przepis na ciastka czy coś (ale po ang.) i tam o ile dobrze zrozumiałam, to nie dodaje się własnie wheya 100, bo [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-21 14:22:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pytanie w kwestii białka - ale do pieczenia (dlatego myślę, że pytanie tu zadam, a nie w suplach). Jak piekłam cokolwiek z dodatkiem wheya 100 wszystko wychodziło bardzo suche jak go za dużo dodałam. Ostatnio gdzieś widziałam jakiś przepis na ciastka czy coś (ale po ang.) i tam o ile dobrze zrozumiałam, to nie dodaje się własnie wheya 100, bo [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-21 14:36:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)